Skip to main content

Parochie Zenderen

Uit het parochiebestuur: Nr 51

Berichtgeving uit onze vergadering van 15 augustus 2024

1.  Nieuw altaar- en lessenaarsdoek
Wij hebben besloten om een nieuw altaardoek en lessenaarsdoek aan te schaffen. Hiervoor wordt toestemming gevraagd aan het Bisdom.

2.  Kerkinbraak
Half juli 2024 heeft iemand geprobeerd geld uit de offerblokken in onze kerk te stelen. Wij hebben de dader ( die op de fiets kwam) gefilmd via onze recentelijk aangeschafte camera’s in de kerk en op het kerkplein. Wij hebben besloten hiervan aangifte te gaan doen en de filmopnames ter beschikking te stellen aan de politie.

3.  Taxidienst
Eén parochiaan heeft zich gemeld om gebruik te willen maken van onze taxidienst. Inmiddels is een schema opgesteld van chauffeurs, die deze persoon bij toerbeurt zullen halen en brengen. Mocht u gebruik willen maken van deze dienst, dan kunt u zich melden bij één van de bestuursleden.

4.  Toekomst van onze parochie
Voor de voortgang van de fusie van onze parochie met de HH Jacobus en Johannes heeft het bisdom gevraagd om de contractgegevens van dirigent en organisten en van alle verzekeringen. Ook de overdrachtsbalans dient te worden opgemaakt. De gesprekken met de Karmel over hun visie w.b. vieringen en exploitatie van het kerkgebouw zullen na de vakantie plaatsvinden. En ook de gesprekken met de parochie HH Jacobus Johannes worden na de vakantie weer opgepakt.

Voor alle duidelijkheid:  het kerkgebouw gaat terug naar de Karmel en blijft een kerkgebouw, waar nog steeds gevierd zal worden naar alle waarschijnlijkheid. De parochie fuseert met de parochie HH Jacobus en Johannes van Borne/Hertme. U bent dus straks parochiaan van deze parochie.

5.  Informatieavond pastoraal beleidsplan
Het pastoraal team van onze toekomstige parochie heeft in de afgelopen periode hard gewerkt aan het pastoraal beleidsplan. Dit plan bevat enkele “kiezelstenen” voor de toekomst. Omdat wij als parochianen van de toekomst hiermee te maken krijgen, mogen wij bij deze avond aanwezig zijn.
Hierbij hun uitnodiging:

Het pastoraal team wil u graag deelgenoot van maken van ons inzichten en ambities. Het gaat om het pastoraal beleid voor de toekomst waarin een beeld zal worden geschetst waarin we als kerk ‘familie’ zijn.
Een parochie die vanuit een bezield geloof met een open houding in de samenleving staat.
Als pastoraal team zien wij die toekomst met vertrouwen tegemoet. Het vraagt wellicht om aanpassingen, het maken van nieuwe keuzes, een andere focus. Maar de vaste waarden en vormen van ons geloof blijven onze uitgangspunten.

Wij hopen op uw en jouw aanwezigheid.
Wanneer: woensdag 18 september om 19.30 uur
Waar       : in de Stefans-Hof in Borne (Grotestraat 207)

Om u hartelijk te ontvangen, willen u vragen om u via het volgende mailadres op te geven:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen dat ook parochianen uit Zenderen interesse hebben in deze avond

Het parochiebestuur